poniedziałek, 18 kwietnia 2016

Ściągawka do przechowywania żywności

Nie każdy wie, jak prawidłowo i jak długo można przechowywać żywność. Poniżej krótka ściąga.

Znalezione na necie:
Czosnek - ciemna spiżarnia, nieopakowany, przechowywać do 2 miesięcy.
Kapusta - owinięta folią, w szufladzie lodówki, przechowywać do 2 tygodni.
Kalafior - owinięty folią, w szufladzie lodówki, przechowywać do 5 dni.
Ogórki - owinięte folią, w szufladzie lodówki, przechowywać przez tydzień.
Brokuły - owinięte folią, w szufladzie lodówki, przechowywać do 5 dni.
Marchew - owinięta w torbę foliową, w szufladzie lodówki, przechowywać do 3 tygodni.
Sałata - owinięta w torbę foliową i ręcznik papierowy, w szufladzie lodówki, przechowywać do 5 dni.
Rzodkiewki - owinięte w torbę foliową i ręcznik papierowy, na półce lodówki, przechowywać do 2 tygodni.
Fasolka szparagowa -  owinięta w torbę foliową i ręcznik papierowy, w szufladzie lodówki, przechowywać przez tydzień.
Pieczarki - owinięte w torbę papierową, na półce lodówki, przechowywać do 3 dni.
Ziemniaki - ciemna spiżarnia, owinięte w torbę papierową, przechowywać do 2 miesięcy.
Pomidor - bez pakowania, na blacie kuchennym, przechowywać do 5 dni.

U welcome :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz